Nyheter

Chevron
”Fotboll mot Cancer” får SAIK-duons prispengar

”Fotboll mot Cancer” får SAIK-duons prispengar

Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Superettan att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. 2022 års första vinnare, Skövde AIK:s tränare Tobias Linderoth och anfallare Jack Cooper Love, skänker sina pengar till ”Fotboll mot Cancer”.

Skövde AIK:s duo Jack Cooper Love och Tobias Linderoth blev Månadens Spelare respektive Tränare i april. Både Tobias och Jack väljer att skänka vinstsumman till den till SAIK kopplade föreningen ”Fotboll mot Cancer” – en ideell förening som syftar genom event och fotboll bidra till att samla in pengar till cancerforskning.

– Det är väldigt roligt att få pris som april månads bästa spelare i Superettan. Här i Skövde har jag fått förtroende och speltid i en lugn miljö med Tobbe (Linderoth) som jag känner väl. Laget har gått bra och kul för mig som forward att få göra mål, ett tecken på att vi gör något bra i föreningen, säger Jack Cooper Love om utmärkelsen.

– Jag är väldigt glad och tacksam för priset. Det är för mig ett kvitto på att vi i klubben, ledarstaben och framförallt spelarna gör ett bra jobb. Vi har en ambition att utvecklas hela tiden. Det jobbar vi hårt för dagligen i Skövde AIK. Det är fantastiskt kul att få vara med på den resan, menar Tobias Linderoth.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens spelare och Månadens tränare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens spelare och Månadens tränare utses sex gånger under 2022. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller huvudtränare, beroende på pris, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas.

Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Superettanjuryn: De 16 lagens lagkaptener eller tränareRamin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin (Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Viktor Tjernström (Unibet), Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll).

Nyheter