Första segern för Östersund

Efter två raka kryss plockade Östersunds FK säsongens första seger i hemmamötet med Dalkurd FF.

Östersunds FK – Dalkurd FF: 1–0
ÖFK och Dalkurd är nykomlingar i Superettan i år, från olika håll. När lagen möttes på Jämtkraft Arena i den fjärde omgången var det ex-allsvenska Östersund som drog det längsta strået. Efter en mållös första halvlek kunde hemmalaget ta ledningen i den 67:e minuten efter en nick av Ludvig Fritzson på hörna, som via en Dalkurd-spelare styrdes in  vid den bortre stolpen.

Jönköpinga Södra – Trelleborgs FF: 2–3
Oscar Garcia Rodriguez gjorde sin första match som tränare för J-Södra när laget välkomnade Trelleborgs FF till Stadsparksvallen. Gästerna tryckte på i den första halvleken och fick in två mål: först satte Bödvar Bördvarsson en retur, sedan nickade Nicolas Mortensen in 2–0 strax innann halvtid. Men hemmalaget hämtad eupp. Robin Book styrde in reduceringen med ryggen innan Marko Nikolic stötte in 2–2 i den 93:e minuten. Men trots den sena  kvitteringen hann TFF få ytterligare en boll i nät då Fritiof Björkén känsligt lättade in 3–2 med en högervolley i den 95:e minuten.

Utsiktens BK – AFC Eskilstuna: 2–3
AFC tog sin fjärde raka seger i säsongsinledningen då man bortabesegrade Utsikten på Bravida Arena. Nsima Peter blev tidigt utvisad för hemmalaget, och sedan kunde gästerna gå upp i en 2–0-ledninng. Sadmir Zekovic satte ledningsmålet innan Karim Mammar utökade i den andra halvleken. Utsikten fick in en reducering då Wilhelm Nilsson nickade in en hörna, men Amar Muhsin kunde återupprätta tvåmålsledningen i den 88:e minuten. Allan Mohideens distansskott i bortre krysset fram till 3–2 i den 98:e minuten blev inte mer än ett tröstmål.