Första bortasegern för Örebro efter Segers mål på övertid

På Södermalms IP tog ÖSK sin första bortaseger mot Skövde efter David Seger drömträff på övertid. På Gamla Ullevi gav GAIS styrkebesked då man stabilt besegrade Trelleborgs FF med 2-1.

Skövde AIK – Örebro SK: 1-2
Örebro kom till Skövde och Södermalms IP med säsongens första vinst i ryggen medan hemmalaget har haft en kämpig start på säsongen med bara två inspelade poäng. Matchen började svalt och avvaktande och även om spelet lyftes allt efter som tiden gick förblev första halvlek mållös. I andra halvlek var det bortalaget Örebro som tog kommando och gjorde 1-0 i den 60:e minuten. Det var nyförvärvet från Motala, Adam Bark, som gjorde sitt första mål för säsongen. Men i den 79:e minuten byttes unga Isak Vidjeskog, utlånad från Kalmar FF, in för Skövde och hann inte vara på plan mer än tre minuter förrän han kvitterade för hemmalaget. Efter ytterligare flera farliga chanser för hemmalaget under matchens sista 10 minuter var det Örebros David Seger som på övertid klev fram och skjöt det vinnande skottet från utanför straffområdet in i mål.

GAIS – Trelleborgs FF: 2-1
På ett soligt Gamla Ullevi tog GAIS emot Trelleborgs FF på söndagseftermiddagen. GAIS gick in med kontroll på matchen vilket resulterar i ett fint ledningsmål i den 29:e minuten av Julius Lindberg. Trots att GAIS för spelet och Trelleborg får jaga mycket boll kommer kvitteringen efter ett inlägg som styrs in i mål av en GAIS-spelare i den 36:e minuten. I andra halvlek fortsatte GAIS skapa framåt medan gästerna från Skåne hade svårt att ta sig igenom hemmalagets defensiv. Ledningsmålet kom genom Richard Emeka Friday som dribblade förbi målvakten och gjorde 2-1 till GAIS. Tre poäng till GAIS som därmed går upp i delad serieledning med Västerås.

Bild: Bildbyrån