Nyheter

Chevron
Forne skyttekungen klar för ÖIS

Forne skyttekungen klar för ÖIS

Victor Sköld vann skytteligan när Falkenberg 2013 tog klivet upp i Allsvenskan. Efter spel i Åtvidaberg, IFK Göteborg och Örebro SK återförenas han nu med sin gamla tränare Thomas Askebrand i Örgryte IS.

Med 20 mål av Falkenbergs 63 säsongen 2013 var Victor Sköld en bidragande orsak till lagets succé och avancemang. Fem år senare har han avverkat tre allsvenska klubbar utan att riktigt hitta rätt. Efter två och ett halvt år i Örebro ser 29-åringen framemot att flytta tillbaka till Göteborg, där han trivdes bra under sin period i IFK Göteborg.

– Ja, Göteborg är som hemma, säger han.

Hur viktig var din gamla tränare Thomas Askebrand i beslutet att välja ÖIS?
– Han är helt underbar och det var en stor del av beslutet när jag valde klubb. Han har visat att han kommer tro på mig och nu är det bara upp till mig att leverera, säger Sköld.

Vad tror du om era möjligheter nästa nästa år?
– ÖIS har något intressant på gång och ledde serien länge under året. Man spelar en fin fotboll och förhoppningsvis kan vi slåss om en plats i Allsvenskan redan nästa år.

Huvudtränare Thomas Askebrand är också glad att ha sitt nyförvärv på plats.

– Det är fantastiskt roligt att få in en allsvensk fotbollsspelare. Victor håller en hög nivå och kommer att höja vår verksamhet. Det är en anfallare som jobbar väldigt hårt, är duktig i djupled och har en näsa för mål, säger han till ÖIS hemsida.

Victor Sköld startade 2018 åtta matcher för Örebro SK. I ytterligare sju hoppade han in och sammanlagt blev det tre mål i den vita dressen under säsongen.

Örgryte har jobbat snabbt efter säsongsavslutningen och har redan fått in flera nya spelare i truppen. Tre juniorer har lyfts upp från akademien och förutom Victor Sköld har klubben hämtat in Alexander Bernhardsson från division 2-klubben Sävedalens IF.

Nyheter