Formstarke Montiel bakom ny ÖIS-seger

Diego Montiel gjorde två av målen när Örgryte IS tog sin fjärde seger på de fem första omgångarna borta mot Östers IF. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Örgryte IS går för tillfället upp i serieledning efter 3-1 borta mot Östers IF. Återigen var Diego Montiel avgörande för ÖIS, den här gången med två mål, varav ett på frispark.

Det var dock offensive kollegan Gustav Ludwigson som utnyttjade ett misstag av Öster-försvaret och placerade in 1-0-målet för Örgryte redan i den femte minuten.

En kvart senare skruvade Montiel in en frispark i vänstra krysset fram till 2-0, men innan halvtidsvilan hade Östers högerback Stefan Karlsson tryckt in en reducering med ett lågt skott fram till 2-1.

Montiel utnyttjade ett nytt Öster-misstag långt ned i banan och stegade in med 3-1 i den 61:a minuten – ett riktigt dråpslag för hemmalaget som inte lyckades resa sig och reducera en andra gång i matchen.