Nyheter

Chevron
Flera övergångar i Superettan

Flera övergångar i Superettan

Fredagen har varit händelserik och flera klubbar har varit aktiva på övergångssidan. I Halmstad har dessutom klubblegendaren Torbjörn Arvidsson blivit assisterande tränare.

Vi börjar i Borås där Norrby IF hämtat in Victor Bergh från IK Brage. 20-åringen provtränade med Norrby förra veckan och har nu skrivit på ett treårskontrakt. Norrbys sportchef Lasse NIlsson är glad att vänsterbacken valt Borås Arena som nästa hemmaplan.

– Victor passar perfekt in i rollen som vänster wingback och han har de kvaliteterna som vi eftersökte till den här rollen. Att han kommer vara en Norrbyspelare de kommande tre säsongerna är något vi är väldigt glada över, säger Nilsson till klubbens hemsida.

En annan vänsterback, Billy Nordström, lämnar nedflyttade BP och kommer nästa säsong att spela i Östers IF. Nordström har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns otroligt bra att vara här, i en så pass fin och anrik klubb som Östers IF är. Fick en fin magkänsla efter samtalet med Denis (Velic) och jag ser mycket fram emot starten på säsongen. Vi siktar så högt som möjligt nästa år, men i min mening så tillhör Östers IF Allsvenskan och dit vill jag tillsammans med klubben, säger Nordström enligt Östers hemsida.

Brasilianaren Pedro Ribeiro är klar för Västerås SK. I fjol spelade han i IK Frej

– Vi har följt Pedro under året och är väldigt glada att han i framtiden kommer tillhöra VSK. Han har en fin mix av fysik och teknik och besitter ledaregenskaper samt en personlighet som kommer tillföra mycket till truppen, säger Robin Blommé, sportchef i VSK till klubbens hemsida.

På tränarfronten har Jörgen Wålemark skrivit på ett nytt kontrakt med nästa års nykomlingar Ljungskile SK.

På Örjans Vall i Halmstad kommer den assisterande tränaren bakom Magnus Haglund nästa säsong heta Torbjörn Arvidsson. Arvidsson har spelat över 300 matcher i Halmstads BK och är glad för att vara tillbaka.

– Den tjänsten som Magnus och HBK har presenterat för mig känns oerhört inspirerande. Det är inget snack om saken, det är någonting jag är väldigt intresserad av. Klubben har en spelartrupp, vad jag förstår, som är väldigt hängiven och har stor vilja att prestera och utvecklas. Den resan HBK håller på att göra nu hade varit väldigt trevligt att få vara en del av, säger Torbjörn Arvidsson till HBK:s hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter