Fjärde raka för Östers IF

Matchen mellan GIF Sundsvall och Östers IF kunde under måndagen återupptas och färdigställas – och det var gästerna som tog hem alla tre poäng.

GIF Sundsvall – Östers IF: 2–3
0–1 visade resultattavlan och matchuret stod på 17.30 när domaren blåste igång det uppskjutna mötet mellan GIF Sundsvall och Östers IF. Jesper Jonasson Westermark var den som hann ge Öster ledningen under söndagen. När matchen fortsatte på måndagen var det GIF Sundsvall som började bäst och Erik Andersson hittade in med en kvittering i den 25:e minuten. I den andra halvleken kunde dock bortalaget kliva upp i en tvåmålsledning efter nytt mål från Jonasson Westermark och därefter ett från Niklas Söderberg. Sundsvall lyckades reducera omgående via Paya Pichkah – men kom aldrig närmare än så. Östers IF kunde hålla ut och säkra fjärde raka segern på lika många försök.

Örgryte IS – Jönköpings Södra: 2–2
På Gamla Ullevi blev det delad pott mellan Örgryte IS och Jönköpings Södra under måndagskvällen. Hemmalaget tog ledningen mot slutet av den första halvleken genom Amel Mujanic – men just innan pausvilan kunde Jönköping och Pashang Abdulla ta matchen tillbaka till ett likaläge. Samma spelare skulle i början av den andra halvleken dessutom ta bortalaget upp i ledning. Ett mål som såg ut att räcka för seger, men med knappa fem minuter kvar av ordinarie tid sköt  Jonathan Azulay 2–2 på straff.

Östersunds FK – Skövde AIK: 2–1
Yoann Fellrath gav Skövde AIK ledningen i den 18:e minuten i måndagskvällens bortamöte med Östersunds FK. Men hemmalaget kunde via ett självmål först ta sig tillbaka – och i den andra halvleken dessutom ta ledningen. Det matchavgörande 2–1-målet stod Sebastian Karlsson Grach för i mitten av den andra halvleken.