Nyheter

Chevron
Finalisterna till Månadens spelare i oktober

Finalisterna till Månadens spelare i oktober

Säsongens näst sista Månadens spelare ska delas ut. Här är de som kan vinna utmärkelsen i Superettan för oktober månad.

Ser man till tabellen så är det en spelare per klubb i topptrion som är finalist. Det handlar om Halmstads BK:s Mikael Boman, Degerfors IF:s Victor Edvardsen och Jönköpings Södra IF:s Edin Hamidovic.

Mikael Bomans HBK förlorade förvisso mot Jönköpings Södra men tog ändå tolv poäng under månaden och håller än så länge konkurrenterna bakom sig i tabellen. Boman själv noterades för fyra mål under månaden. Degerfors IF fortsätter att toppa Superettan efter åtta nya poäng i oktober. Victor Edvardsen gjorde fyra mål och en assist. För jagande J-Södra innebar oktober tolv nya poäng i tabellen och fyra nya mål och en assist på Edin Hamidovic konto.

Finalister Superettan:

Mikael Boman, Halmstads BK

Victor Edvardsen, Degerfors IF

Edin Hamidovic, Jönköpings Södra IF

Vinnaren som får 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri verksamhet i sin klubb presenteras på måndag.

Fakta Månadens spelare:

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler.

Juryn:

Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Thomas Hasselgren (Svensk Elitfotboll), Stefan Ishizaki (Dplay), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP), Göran Bolin (Aftonbladet) och Anders Falk (Unibet).

Vinnare 2020:

Juni: Pontus Engblom, GIF Sundsvall

Juli: Johan Bertilsson, Degerfors IF

Augusti: Malkolm Nilsson Säfqvist, Halmstads BK

September: Johan Bertilsson, Degerfors IF