Nyheter

Chevron
Fastställda avsparkstider för kvalet till Superettan

Fastställda avsparkstider för kvalet till Superettan

Kvalmatcherna mellan de bägge tabelltvåorna från Ettan Fotboll och lag 13 och 14 från Superettan om en plats i nästa års Superettan spelas den 2:a och 5:e december. Svenska Fotbollförbundet har idag fastställt avsparkstiderna för matcherna.

Det är sedan tidigare klart att GAIS möte Dalkurd FF i ett dubbelmöte om en av platserna i Superettan 2022. I det andra mötet spelar Skövde AIK mot det lag som slutar på plats 13 i årets Superettan. Det vill säga Akropolis IF, AFC Eskilstuna, IK Brage, Jönköpings Södra, Västerås SK eller Örgryte IS.

Matcherna spelas 2 och 5 december med undantag om Örgryte IS skulle hamna i kval. I så fall måste en av matcherna flyttas på grund av att Örgryte IS och GAIS delar på samma arena. Matchstart för båda matcherna är 19:00 den 2 december medan kvalmatcherna den 5 december startar 14:00 och 16:00.

Kvalet till Superettan spelas enligt nedan:
Kvalmöte 1 (Lag 2 i Ettan Norra – Lag 14 i Superettan)
Match 1,
Dalkurd-GAIS, spelas torsdag 2 december kl. 19.00

Match 2,
GAIS-Dalkurd, spelas söndag 5 december kl. 16.00

Kvalmöte 2 (Lag 2 i Ettan Södra – Lag 13 i Superettan)
Match 1, 
Skövde AIK – Akropolis IF/AFC Eskilstuna/IK Brage/Jönköpings Södra/Västerås SK/Örgryte IS Fotboll spelas torsdag 2 december kl. 19.00

Match 2, 
Akropolis IF/AFC Eskilstuna/IK Brage/Jönköpings Södra/Västerås SK – Skövde AIK spelas söndag 5 december kl. 14.00 

(OBS! Om Örgryte IS deltar i denna match så tas en ny diskussion om matchens datum på måndag 29 november, med anledning av att Örgryte delar arena med GAIS som redan är klart för kvalet).

FOTO: Bildbyrån

Nyheter