Nyheter

Chevron
Farnerud skriver på för Helsingborg

Farnerud skriver på för Helsingborg

Helsingborgs IF har gjort klart med rutinerade offensive mittfältaren Alexander Farnerud inför nästa säsong.
– Det är skönt att det nu är officiellt och att man kan koncentrera sig på framtiden, säger 34-åringen.

Alexander Farnerud bröt kontraktet med BK Häcken för ett år sedan då en allvarlig knäskada fick den offensive mittfältaren att överväga att lägga ned karriären. 

Men nu är den rutinerade offensive mittfältaren tillbaka på fotbollsplanen och under hösten har han tränat med Helsingborgs IF. Idag meddelade klubben att man till slut kommit överens om ett ettårskontrakt.

– Det är skönt att det nu är officiellt och att man kan koncentrera sig på framtiden. Jag har tränat på bra och känner att jag är i bra form, säger Farnerud till hif.se.

Farnerud inledde karriären i Landskrona BoIS och efter en lång utlandskarriär i Strasbourg, VfB Stuttgart, Bröndby IF, Young Boys från Bern, och Torino återvände han till svensk fotboll och BK Häcken 2016.

Nu ser han fram emot ett nytt kapitel på planen då han blir spelklar för Helsingborg från och med 1 januari 2019.

– HIF är en bra och välskött klubb med ett bra gäng och positiv laganda. Jag ser väldigt mycket fram emot att springa ut på Olympia, säger han.

Huvudtränare Per-Ola Ljung ser fram emot att lägga Farnerud till raden av imponerande nyförvärv senaste åren för Helsingborg, som bara är en vinst – eller en Falkenbergs FF-seger i eftermiddag mot AFC Eskilstuna – från att säkra uppflyttning till Allsvenskan.

– Jag och Alex spelade ihop under tiden han slog igenom så vi känner varandra sedan dess. Han har jättefina spelarkvalitéer och en bra personlighet så vi räknar med att han kommer passa jättebra in i laget. Han har dessutom stor erfarenhet från toppfotbollen som kommer att hjälpa oss framöver, kommenterar Ljung.

Nyheter