Nyheter

Chevron
Falkenberg uppflyttade efter 2-2 mot Norrby

Falkenberg uppflyttade efter 2-2 mot Norrby

Falkenbergs FF är klart för uppflyttning till Allsvenskan efter fredagens 2-2-möte med Norrby IF, som i sin tur tar en viktig poäng i kampen om att undvika att kvala sig kvar i Superettan.

Falkenbergs FF behövde en poäng för att göra avståndet ned till tabelltrean AFC Eskilstuna omöjligt att ta igen inför de avslutande omgångarna. Efter att ha vänt underläge till ledning borta mot Norrby IF slutade matchen till slut 2-2 och FFF säkrade därmed avancemanget till högsta serien.

Abbas Mohamad slog in sitt första mål för säsongen för hemmalaget då han nätade från nära håll efter en hörna i den 12:e minuten. Norrby försvarade sig bra i en 5-3-2-uppställning under den första halvleken, men direkt efter halvtid var gästerna ikapp målmässigt.

35 sekunder tog innan Erik Pärsson kunde lägga in 1-1 efter att domaren blåst igång den andra halvleken. Och bara ett par minuter senare tråcklade Chisum Egbuchulam in 2-1 från nära håll och vändningen var ett faktum.

Richard Yarsuvat kvitterade för Norrby efter en dryg timmes spel, men när klockan började ticka upp mot slutfasen av matchen slutade båda lagen att ta risker och 2-2 stod sig till fulltidsvisslan.

– Det känns bra. Vi skulle ha minst en poäng idag, det fick vi och det känns jättehärligt, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund i C More efter matchen.

Nyheter