Falkenberg fina form fortsätter – vann mot Värnamo

Falkenberg befäster sin plats i toppstriden i Superettan i och med sin seger borta mot Värnamo. Gästande Falkenberg hade full kontroll på matchen, vann med 4-1, och är nu tillbaka på kvalplats. Notera att tabellfyran Helsingborg har en match mindre spelad. I tisdagskvällens andra match vann Degerfors med uddamålet borta mot Varberg.

Falkenberg, med en derbyseger i ryggen, inledde bäst på Finnvedsvallen och Erik Pärsson gav gästerna ledningen efter att ha tagit sig in från vänsterkanten och satt dit ledningsmålet med ett lågt skott bakom Tobias Andersson i hemmamålet.

Kvitteringen kom sedan efter att Daniel Ask fått fri lejd utanför straffområdet, men efter det var det Falkenbergs match helt och hållet. 2-1-målet gjorde Per Karlsson precis innan halvtid då bollen hamnade framför hans fötter efter en del kalabalik i straffområdet.

Tidigt i den andra halvleken utökade Robin Östlind med ett volleyskott och med bara minuter kvar av matchen fastställde en kontringssnabb Chisom Egbuchunam slutresultatet till 4-1. Falkenberg hänger därmed med i toppen av Superettan.

I Varberg vann bortalaget Degerfors en tät match efter att Kevin Wright gjorde matchens enda mål med en kvart kvar. Degerfors tar därmed klivet upp till sjundeplats i tabellen, medan Varberg håller sig kvar på rätt sida strecket i botten av densamma.