Nyheter

Chevron
Falkenberg återstartar med derby mot Varberg

Falkenberg återstartar med derby mot Varberg

Omstarten av Superettan bjuder bland annat på Hallandsderby mellan Varbergs BoIS och Falkenbergs FF.
– Vi sugna på att det kör i gång igen och nu är det helt annat fokus på spelarna när det är tävlingsmatch, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

Serieledande Falkenbergs FF går för sjätte raka derbysegern då man på lördag gästar Varbergs BoIS i första matchen efter Superettans sommaruppehåll.

När lagen möttes under våren vann Falkenberg med 3-2 efter att ha vänt 2-1-underläge med en man mindre på planen. FFF:s tränare Hasse Eklund tror på en ny underhållande match på Påskbergsvallen.

– Vi sugna på att det kör i gång igen och nu är det helt annat fokus på spelarna när det är tävlingsmatch. Vi ska försöka spela vårt egna spel och som vanligt gäller det att ligga rätt i positionerna då Varberg är ett spelskickligt lag. Våra derbymatcher brukar innehålla mycket dramatik så det blir säkert en sevärd match, säger Eklund till falkenbergsff.se inför matchen.

Falkenberg saknar poängstarke mittfältaren Robin Östlind och ordinarie backen Tobias Karlsson, som båda är avstängda mot Varberg.

– Det innebär att någon annan får chansen istället. Vi har tagit ut 19 spelare till matchen och någon kommer därför att få kliva av truppen när domaren blåser till spel, konstaterar Eklund.

Matchen mellan Varbergs BoIS och Falkenbergs FF spelas på Påskbergsvallen på lördag med avspark kl. 16.00.