Nyheter

Chevron
”Experterna kanske får rätt i slutändan ändå”

”Experterna kanske får rätt i slutändan ändå”

Mjällby fick en tung start på Superettan men sedan vaknade nykomlingen med råge. I maj månad vann MAIF samtliga fem matcher och klubbens målgörare Jacob Bergström seglade upp på en andraplats i seriens skytteliga. För det utsågs Jacob Bergström till Månadens spelare i Superettan.

Det är en mycket glad Jacob Bergström som tar emot priset som Månadens spelare i Superettan.

–Tack så mycket. Det är fantastiskt roligt. Det här trodde man inte, men det är bara kul.

Varför trodde du inte det?

– April var så dåligt.

Men det gick bättre i maj

– Ja, i maj körde vi på. Det var oväntat för många men vi tror på det vi gör och jobbar på. Vi gör det vi ska. Vi kanske har lite flyt också men det får man när man jobbar hårt.

Din månad då?

– Den var bra spelmässigt. Jag gjorde både mål och assist så jag är nöjd med månaden. Jag är nöjd med lagets prestation.

Ni ligger i toppen av Superettan. Det trodde inte experterna innan säsongen.

– Nej, men de kanske får rätt i slutändan ändå. Det vet man ju inte. Men de får tycka vad de vill. Inte tänkt på det. Det är på planen det avgörs.

Drömmer ni om Allsvenskan nu?

– Nej, det är förbjudet. Vi vill vara kvar i serien och säkra kontraktet först.

Som en del av priset så får du också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i klubben.

– Ja, jag väljer att skänka pengarna till Mjällby AIF:s projekt med Värdegrundsarbete ut till mellanstadieskolor i Sölvesborgs kommun. Det är ett arbete som handlar om kamratskap och laganda där klubben använder oss seniorspelare som starka varumärken att vara ute och föreläsa om värdegrundsfrågor för elever i mellanstadieklasser. Tanken är att ge ökad förståelse för den skada som mobbing och utanförskap kan göra för de som blir drabbade och att få ungdomarna att inse hur viktigt kamratskap och laganda är, och att mobbing såväl fysiskt som psykiskt är förkastligt och ska motverkas.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Foto: Henke Råssmo

Nyheter