Engblom målskytt på nytt när Giffarna vann

Pontus Engblom satte sitt elfte mål för säsongen när han gjorde ett av målen i GIF Sundsvalls seger mot GAIS.

GIF Sundsvall – GAIS 3-0
Se höjdpunkter.

Johan Blomberg skallade in 1-0 i den första halvleken. Hemmalaget skapade också mest, öven om GAIS inte var ofarliga. I den andra halvlekens inledning kom dock 2-0 till Giffarna. Ett långt inspel nådde Pontus Engblom, som klackade in sitt elfte mål för säsongen.

När Albin Ekström sedan tryckte upp sitt första Superettanmål i nättaket till 3-0 var segern säkrad.

Östers IF – IK Brage 4-2

Hemmalaget tog ledningen genom Petar Petrovic efter 19 minuter. Med fem minuter kvar av den första halvleken kvitterade gästernas Robbin Sellin. Men bara fyra minuter in i den andra satte Nicolas Mortensen 2-1 till Öster. Åtta minuter senare löpte Mortensen sig fri och satte sitt andra för kvällen.

Seth Hallberg reducerade dock omgående för Brage och skapade ny spänning i matchen. Men närmre kom aldrig Brage och i slutet av matchen fastställde Mattias Pavic slutresultatet till 4-2.

Dalkurd FF – Halmstads BK 1-1

Efter en halvtimmes spel gav Joel Allansson Halmstads BK ledningen med ett fint avslut från distans.

Patriot Sejdiu kvitterade mitt i den andra havleken med ett fint placerat vänsteravslut.

Resultatet stoid sig tiden ut och lagen tog vars en poäng.