Elfte nollan för AFC − kryss mot ÖIS

AFC Eskilstuna är fortfarande två poäng före Örgryte IS i tabellen efter att måndagskvällens möte mellan lagen slutat 0-0.
− Vi är fortfarande stabila defensivt men offensivt brister det lite, säger AFC:s Alexander Michel efter matchen.

AFC Eskilstuna, med rutinerade målvakten Gianluca Curci i målet, höll sin elfte nolla för säsongen i måndagens 0-0-match hemma mot Örgryte IS.

I en nästintill chanslös första halvlek fick dock hemmalagets Samuel Nnamani ett gyllene läge då han framspelad av Alexander Michel lobbade bollen över målvakten men utanför målet i friläge.

Det hände desto mer i den andra halvleken, och bara några minuter efter pausvilan fick Jacob Ericsson ett bra skottläge för ÖIS, men hans låga vänsteravslut räddades av Curci i hemmamålet.

Åt andra hållet tog sig unge yttern Ousmane Camara till ett fritt skottläge i straffområdet efter en imponerande dribblingsräd, men den gången var det Stojan Lukics tur i Örgryte-målet att komma ned lågt och parera.

Wellyson var sedan nära att spräcka målnollan med knappt 20 minuter kvar att spela, men han hann inte riktigt fram till bollen på bortre stolpen efter att Nnamani skickat iväg ett missriktat avslut.

Diego Montiel har varit en av Örgrytes bästa spelare under våren och han låg bakom matchens två sista målchanser. När han fick skottläge i högerposition i straffområdet blev avslutet dock lågt, och när hans högerinlägg nådde Daniel Slipers panna gick nicken över ribban.

− Det känns som att de hade lite mer tryck på oss i andra än i första och vi får ändå åka härifrån ganska nöjda med en poäng efter en tuffare period. Som matchen blev får vi vara nöjda med 0-0, säger ÖIS-backen David Engström i C More efter slutsignalen.

− Vi har kommandot över matchen tycker jag. Vi har några heta lägen men får inte dit den. Vi är fortfarande stabila defensivt men offensivt brister det lite, säger AFC:s Alexander Michel kort därefter.

Matchen på Tunavallen var den sista i Superettan under vårsäsongen som nu går på ett knappt månadslångt uppehåll efter 15 spelade omgångar.