Egbuchulams hattrick gav Falkenberg segern

Falkenberg jagar allsvenskt spel till nästa år och tog inga risker hemma mot Degerfors. Efter bara åtta minuter stod det 3-0, och 82 minuter och ett hattrick av Chisom Egbuchulam senare så hade tabelltvåan vunnit med 4-1.

I toppen av Superettan är det Helsingborg och Falkenberg som har greppet om de allsvenska platserna. Igår vann Helsingborg sin match, och under söndagen gjorde Falkenberg detsamma.

Det var egentligen aldrig något snack om saken hemma på Falcon Alkoholfri Arena. Karl Söderström gav Falkenberg ledningen innan Chisom Egbuchulam fyllde på med både 2-0 och 3-0.

I den andra halvleken reducerade Kevin Wright för gästerna med men i den 70:e minuten fullbordade Egbuchulam sitt hattrick, och satte spiken i kistan, från straffpunkten.

På kvalplatsen bakom Falkenberg befinner sig AFC Eskilstuna. Borta mot Norrby visade tabelltrean på sedvanlig stabilitet då man vann med 2-0, efter mål från nyförvärvet Bajram Ajeti.