Nyheter

Chevron
Efterlängtad seger för Utsikten

Efterlängtad seger för Utsikten

Utsikten tog en viktig seger i jakten på topplacering. Samtidigt klev GIF Sundsvall upp på säker mark efter tre poäng i Örebro.

Örebro SK – GIF Sundsvall 0-1
Jesper Carström blev stor hjälte för GIF Sundsvall och skickade, med matchens enda mål, laget upp på säker mark. Carström fick bollen i vänsterläge i den 62 minuten. Han lade upp bollen för sin högerfot och placerade hårt och elegant in ledningsmålet i det bortre hörnet. Hemmalagets Jake Larsson hade ett avslut i ribban i slutminuterna, men Sundsvall höll undan och säkrade segern. Det innebär att det nu är sju lag inom fem poäng i botten av tabellen. Nio poäng återstår att spela om.

Utsiktens BK – Östers IF 2-1
Inför mötet på Bravida Arena var det fler än de båda lagen som hade fullt fokus på vad som skulle hända. Serieledande Västerås SK höll koll på matchen då oavgjort eller seger för gästerna skulle innebära säkrat avancemang till Allsvenskan. Men än är inget klart. Tabelltrean Utsikten bröt sin dystra svit och tog efter sju raka matcher utan seger äntligen tre poäng. Det betyder att göteborgarna, från sin kvalplats, har sex poäng ner till just Östers IF  på fjärdeplatsen inför de tre sista omgångarna. Upp till GAIS på andraplatsen är det tre pinnar.

Nyheter