Efterlängtad seger för GAIS mot Vasalund

GAIS tog sin första seger på sex matcher när Vasalunds IF besegrades med 2–0. Måndagskvällen bjöd även på segrar för Norrby IF och Akropolis IF.

GAIS – Vasalunds IF: 2–0
Efter sex segerlösa matcher tog GAIS en skön trepoängare hemma mot Vasalunds IF efter två tidiga mål. Julis Lindberg slog in 1–0 lredan i den andra minuten, och en dryg kvart senare sköt August Wängberg skickligt in 2–0 på volley efter en frispark.

Norrby IF – Örgryte IS: 2–1
Dijan Vukojevic fortsätter sin fina säsong när Norrby gick upp i serieledning. Efter en mållös första halvlek hemma mot ÖIS dunkade Vukojevic in 1–0 från straffområdeskanten i den 57:e minuten. Hampus Dahlqvist kvitterade med ett sensationellt distansskott för gästerna i den 66:e minuten, men när slutsignalen närmade sig slog Vukojevic till med ett drömmål från distans då han skruvade in 2–1 i bortre krysset.

Västerås SK – Akropolis IF: 2–3
Kvällens målgladaste match hittar vi på Iver Arena i Västerås där hemmalaget tog emot Akropolis IF. Gästerna tog ledningen då Cesar Weilid med ett rappt vänsterskott fick in bollen i närmsta hörnet. Marcus Burman nätade för andra matchen i rad då han tryckte in 2–0 i närmsta krysset kort efter halvtidsvilan, men nu svarade VSK med en reducering genom Filip Tronet.

I den 62:a minuten blev dock Burman tvåmålsskytt med ett välplacerat högerskott, men trots ännu en reducering av VSK – ett behärskat avslut av unge Olle Edlund – kunde Akropolis hålla undan och ta tre tunga poäng på nedre halvan av tabellen.