Efterlängtad GAIS-seger mot Öster

GAIS tog sin första seger sedan den andra omgången då man vann med 3-1 borta mot Östers IF efter två sena mål.

Efter att ha inlett serien med två raka segrar hade GAIS två kryss och fyra förluster på de fyra omgångar som ledde upp till dagens bortamatch mot Östers IF. Efter en stark matchinledning och lite tur i slutet kunde gästerna resa hem med en efterlängtad 3-1-seger.

Grönsvart, för dagen i vitt, tog kommandot om matchen direkt och gjorde även 1-0 då Jesper Westermark skickligt styrde in Niklas Olssons låga högerinlägg i den femte spelminuten.

Edin Hamidovic hade ett bra volleyläge att utöka ledningen en knapp kvart senare, men avslutet efter Jonas Lindbergs inlägg flög över ribban.

Åt andra hållet var Östers anfallare David Johannesson ett ständigt orosmoment, men när han vände upp i straffområdet och sköt i den 26:e minuten blev skottet för högt.

Johannesson vaskade fram en av matchens bästa målchanser i inledningen av den andra halvleken, men Simon Helgs avslut med fel fot i öppet läge gick strax utanför stolpen.

Johannesson hade ett försök på halvvolley – läckert chipp-framspelad av frejdige Mattias Pavic – som styrdes till hörna innan han till slut fick in kvitteringen efter en frispark; efter tre avslutsförsök satt kvitteringen för Öster i den 74:e minuten.

Det blev sedan ett misstag av Robin Malmkvist som skulle avgöra matchen. På en inläggsfrispark av Andreas Östling slank bollen mellan händerna på Öster-målvakten och in över mållinjen fram till 2-1 för GAIS.

Inhopparen Calle Wede utnyttjade ett risktagande och tröttkört hemmalag i den 95:e minuten då han dribblade sig in i straffområdet och placerade in spiken i kistan fram till 3-1.

– Det kändes som att Öster-målet låg i luften från första start i andra halvlek. Det är välbehövliga poäng och tre mål gör vi också, så det är viktigt, kommenterar GAIS-mittfältaren Wede i C More efter matchen.