Drott skadad när Öster förlorade

Tio Superettanlag lirade under lördagen.

För förra årets ligasjua, Degerfors IF, blev det förlust mot allsvenska Örebro SK efter att Viktor Prodell gjort matchens enda mål i den första halvleken.

Östers IF åkte på två baklängesmål i den första halvleken i mötet med Helsingborgs IF. Alexander Farnerud och Andreas Granqvist gjorde målen när de allsvenska nykomlingarna vann. Dessutom fick Jonathan Drott utgå skadad i den första halvleken. En fin andra halvlek kunde renderat mål för smålänningarna, men man lyckades inte överlista HIF:s burväktare.

Norrby IF släppte in ett tidigt mål i mötet med norska Tippeliga-laget Mjöndalen. Norrmännen fick straff redan i den fjärde minuten och gjorde inga misstag från elva meter. Tjugo minuter senare ökade man på till 2-0. Men Norrby gav inte upp. Två minuter innan pausvilan reducerade boråsarnas och tjugo minuter in i den andra halvleken kom kvitteringen. Och bara två minuter senare var vändningen fulländad.

Men glädjen blev kortvarig. Bara tre minuter efter Norrbys ledningsmål kvitterade Mjöndalen. Med åtta minuter kvar åkte Norrby på en utvisning, men matchen slutade 3-3.

I dagens enda rena Superettanmöte tog IK Frej Täby emot Syrianska FC. En match som slutade 2-2.

IK Brage och Halmstads BK lyckades vinna sina respektive matcher. Brage slog Carlstad United med 1-0 och HBK besegrade Varbergs BoIS med 3-1.

Förra året spelade Trelleborgs FF i Allsvenskan. Nu laddar man för en säsong i den näst högsta serien. Idag vann man med 2-1 mot danska FC Nykøbing.

Mjällby AIF har också varit i farten under dagen. På Strandvallens konstgräs besegrades FC Rosengård med 5-1.