Drömmål när HBK imponerade mot Gefle

Halmstads BK vann med 3-1 borta mot Gefle IF under måndagen, samtidigt som IFK Värnamo och Norrby IF spelade 0-0 i årets första match på Finnvedsvallen.

Efter en tuff säsongsinledning tog Halmstads BK sin andra seger på de fem första omgångarna då man vann med klara 3-1 borta mot Gefle IF. Kosuke Kinoshita gav HBK ledningen i den 21:a minuten då han på hockeymanér styrde in 1-0 på volley efter Pontus Silfwers långskott efter hörna.

Ett spektakulärt mål, men det bleknar ändå i jämförelse med vad som skulle utspela sig bara några minuter senare. Efter en brytning rullade bollen fritt till höger utanför Gefles straffområde, och gästernas högerback Jesper Westermark tryckte till för allt han var värd – bollen svarade med att susa upp i bortre krysset, otagbart för August Strömberg i hemmamålet.

3-0 kom från Höskuldur Gunnlaugssons fötter då mittfältaren vände och vred i offensivt straffområde innan han lade in bollen lågt i det högra hörnet. Gefle var nära reducering flera gånger, men när den väl kom – ett långskott av Christian Ljungberg i den 90:e minuten – var det för sent.

I Småland fick IFK Värnamo samtidigt äntligen göra säsongsdebut på Finnvedsvallen, som lidit extra mycket av den segdragna vintern och inte varit spelklar förrän nu. Publiken på plats fick dock inte se några mål idag då hemmalaget spelade 0-0 mot Norrby IF.