Nyheter

Chevron
Dit går Muhsin och Haglunds prispengar

Dit går Muhsin och Haglunds prispengar

Amar Muhsin skänker sina prispengar från Månadens Spelare till Grunden, medan Halmstads BK:s tränare Magnus Haglund skänker sina 10 000 kr från Månadens Tränare till HBK:s CSR-projekt Kompissnack.
– Vi i föreningen arbetar för att främja barns- och ungas psykiska hälsa, att minska segregationen samt att öka delaktigheten och jämlikheten, säger Haglund.

I Superettan blev Amar Muhsin i AFC Eskilstuna Månadens spelare i maj. AFC Eskilstuna-anfallaren väljer att pengarna ska gå till föreningen Grunden, som är en förening som riktar sig till både vuxna och barn med funktionsvariationer och psykisk ohälsa. Föreningens syfte är att erbjuda sina medlemmar möjligheten att hitta på aktiviteter för att skapa gemenskap och en mötesplats där alla kan känna sig trygga. Mushin motiverar valet på följande sätt.

– Jag tycker att alla barn förtjänar det bästa och jag vill inte att deras sjukdom eller diagnos ska förhindra dom från att hitta glädje och gemenskap. Alla behöver glädjestunder för att få kraft att fortsätta kämpa trots en tuff vardag.

Magnus Haglund i Halmstads BK blev Månadens tränare i Superettan. Han väljer att skänka pengarna till klubbens CSR-projekt Kompissnack.

– Jag skänker pengarna till ”Kompissnack” där vi i föreningen arbetar för att främja barns- och ungas psykiska hälsa, att minska segregationen samt att öka delaktigheten och jämlikheten. Våra spelare är med ute på skolor och pratar om bemötande, mobbing och psykisk ohälsa. Det är ett viktigt projekt som jag känner varmt för, säger Magnus Haglund.

Nyheter