Diawara vände till BoIS-seger i derbyt

Ousmane Diawara gjorde båda målen när landskrona BoIS vände underläge till 2–1-seger i derbyt mot Helsingborgs IF.

Landskrona BoIS – Helsingborgs IF: 2–1
18 år. Så länge hade Landskrona BoIS fått vänta på en derbyseger mot Helsingborgs IF, och sviten såg ut att förlängas ytterligare när Amin Al-Hamawi behärskat sköt in 1–0 för HIF efter en kvarts spel på Landskrona IP. Resultatet stod sig till halvtidsvisslan, men åtta minuter in i andra halvlek var BoIS ikapp då Ousmane Diawara var sist på bollen efter en hörna. Om 1–1-målet var något turligt så var det inget snack om Diawaras andra i matchen, en stenhård nick efter ett inåtskruvat inlägg i den 67:e minuten. HIF pressade på för en kvittering, men under tisdagskvällen skulle det bli Landskrona som äntligen fick jubla över en derbyseger.