Nyheter

Chevron
Derbyseger skickar upp Värnamo i topp

Derbyseger skickar upp Värnamo i topp

Victor Eriksson nickade in sitt första mål för säsongen och såg tillsammans med Edvin Becirovic till att IFK Värnamo vann Smålandsderbyt mot J-Södra och klev upp i topp av Superettantabellen.

I ett regnigt Värnamo tog hemmalaget IFK emot Jönköpings Södra i ett derby och en toppmatch i Superettan. Inför avspark låg IFK Värnamo på andraplats i tabellen, bara marginaliserade av målskillnad till ledande Helsingborgs IF. J-Södra låg sjua med sex poäng upp till topptrion.

På den regntunga planen lyckades lagen bjuda på en välspelad match med fina chanser åt båda håll. Filip Eriksson i hemmamålet och gästernas Frank Pettersson bommade dock igen och det såg länge ut som att vi inte skulle få se några mål. Men med kvarten kvar kom ledningsmålet för hemmalaget. Victor Eriksson (som använde tre olika tröjnummer under matchen) nådde högst på ett inspel och nickskarvade bollen i nät. I den 92:a minuten fick gästerna ett gyllene läge att kvittera, men avslutet gick i ribban och ut. På spelomställningen kunde Edvin Becirovic kontra in 2-0 och fastställa slutresultatet.

Segern innebär att IFK Värnamo kliver upp i topp av tabellen med sina 39 poäng. J-Södra är sju poäng efter på sin sjundeplats och det ser ut som att vi kan få en oerhört intressant toppstrid i höst.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter