Den starka insatsen räckte inte — Norrby IF missar cupavancemang

Tre lag från Superettan spelade under söndagen den sista omgången av Svenska Cupen. Norrby IF var på förhand det enda laget med chans för avancemang. Men Boråslaget åkte ut snöpligt på målskillnad.

Grupp 8

Norrby IF stod för ännu en stark insats i Svenska Cupen i sin match mot Landskrona BoIS. För att Boråslaget skulle ha någon möjlighet att kunna avancera var de tvugna att vinna och gärna med några bollars marginal. Norrby fick dock en marddrömsstart efter att BoIS gjort mål på straff efter tio minuters spel. Men vändningen skulle komma. I den 38:e minuten kvitterade Norrby genom Ekin Bulut och i mitten på den andra halvleken tog man ledningen på straff genom Christian Rubio Sivodedov. I den 78:e minuten uttökade man till 3-1 genom Johan Brannefalk. Där och då var Boråsarna vidare till kvartsfinal.

Men ett sent kvitteringsmål av Oscar Wendt i matchen mellan IFK Göteborg och Mjällby AIF gjorde att ”Blåvitt” gick vidare från Grupp 8 på målskillnad.

Landskrona BoIS slutade sist i Grupp 8.

Grupp 6

Trelleborgs FF tog emot IF Sylvia på Vångavallens B-plan. Inget av lagen hade på förhand någon möjlighet att avancera till kvartsfinal. Sylvia som till vardags spelar i Division 1 stog upp bra mot TFF och matchen slutade 0-0. Resultatet innebär att Trelleborg slutar på en tredjeplats.

Kalmar FF går, efter sin seger hemma mot IK Sirius, vidare till kvartsfinal från Grupp 6.