Delad pott på Tunavallen

AFC Eskilstuna fick in ett tidigt ledningsmål – men Östers IF tog sig tillbaka och lagen fick dela på poängen.

AFC Eskilstuna – Östers IF: 1–1
I den tidiga Superettan-matchen på lördagen tog AFC Eskilstuna emot Östers IF. Där skulle hemmapubliken få komma att jubla tidigt då Armin Culum satte dit 1–0 redan efter drygt fem minuters spel. Gästande Öster kunde dock replikera ett par minuter innan pausvilan. Den andra halvleken slutade sedan mållöst – och därmed blev det var sin poäng för lagen.

Gefle IF – IK Brage: 2–0
På Gavlevallen kunde hemmalaget, efter en mållös första halvlek, ta ledningen i början av den andra. York Rafael assisterade Adrian Edqvist till 1–0-målet. Gästande IK Brage jagade på efter en kvittering, men istället kunde Leo Englund avgöra det här mötet via 2–0 från straffpunkten.

Jönköpings Södra – Utsiktens BK: 0–2
Även på Stadsparksvallen dröjde det till den andra halvleken innan publiken fick bevittna några mål. Det skulle bli två till antalet – och båda från Utsiktens BK. 0–1 kom till via ett självmål i den 68:e minuten, och bara tio minuter senare dubblade Albin Skoglund den ledningen. Gästerna kunde sedan hålla sin tvåmålsledning hela vägen in i mål och återta serieledningen.

Landskrona BoIS – Östersunds FK: 0–1
Östersunds FK har klivit upp på en femteplats i Superettan-tabellen. Det såg Myroslav Mazur under lördagen till då han satte dit det som skulle komma att bli matchens enda mål i bortamötet med Landskrona BoIS. Målet kom till i den 64:e minuten.