Delad pott mellan J-Södra och Giffarna

GIF Sundsvall skaffar sig luft ned till tredjeplatsen efter 1–1 borta mot Jönköpings Södra under torsdagskvällen.

Mötet mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall tillhör omgång 18 men har skjutits upp till mitten av oktober. När lagen ställdes mot varandra på Stadsparksvallen behövde J-Södra en seger för att hänga med i toppstriden, medan Giffarna kom till Jönköping med fyra raka segrar i ryggen.

En jämn match bjöd på ett mål för vardera lag. J-Södra tog ledningen i slutet av den första halvleken då Daniel Strandsäter kunde placera in 1–0 i ett utmärkt läge efter framgångsrikt passningsspel från hemmalaget. Sundsvalls kvittering kom från Niklas Dahlströms hjässa i den 53:e minuten då han skarvade in en hörna vid främre stolpen.

En poäng var innebär att Giffarna nu har fyra poäng ned till Helsingborgs IF på tredjeplatsen, som innebär kval till Allsvenskan, samtidigt som man ligger tre pinnar bakom serieledande IFK Värnamo.