Delad pott mellan botten och toppen

Måndagskvällens matcher i Superettan gav en poäng var för Vasalunds IF, IFK Värnamo, IK Brage och Östers IF.

Vasalunds IF – IFK Värnamo: 1–1
Nykomlingesmöte på Skytteholms IP, men vitt skilda verkligheter för hemmalaget Vasalund och gästande Värnamo. VIF parkerar sist i Superettan medan IFK överträffat alla förväntningar och ligger i serieledning – positioner som klubbarna innehar även efter måndagskvällens möte. Nikola Vasic gav hemmalaget ledningen med ett avslut i öppet läge i den 57:e minuten medan Värnamos kvitteringsmål nickades in av Christian Moses efter hörna.

IK Brage – Östers IF: 2–2
Målen föll i den första halvleken när Brage välkomnade Öster till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Leonard Pllana stod för matchens prestation då han från halva planen sprang in med 1–0 för hemmalaget i den 13:e minuten. Öster, som kom till Borlänge med fem raka matcher utan förlust i bagaget, kvitterade genom formstarke Nicolas Mortensen efter en halvtimmes spel. Hemmalaget återtog ledningen illa kcickt då Pontus Hindrikes dök upp med ett sällsynt mål efter hörna, men strax innan halvtid var gästerna tillbaka igen då Alex Thor Hauksson slog in 2–2 med ett lågt vänsterskott.