Degerfors starkast på Stora Valla

Hemmalaget Degerfors IF tog tre säkra poäng i mötet med IFK Värnamo och förlängde sin förlustfria svit till fem matcher.

Degerfors rivstartade mötet med IFK Värnamo och tog ledningen efter redan 16 minuter. Erik Björndahl tog tillvara på en passning från Sargon Abraham och gjorde 1-0. Sju minuter senare gjorde Abraham sitt nionde mål för säsongen när han utökade till 2-0.

IFK Värnamo försökte jobba sig in i matchen och skapade en del fina lägen. Pär Cederqvist hade ett bra läge framför mål, men fick inte iväg något avslut mot Dario Miskic i hemmaburen.

Degerfors fortsatte rada upp lägen och hade det inte varit för bortalagets målvakt Tobias Andersson hade ledningen varit betydligt större i paus.

I den andra halvleken utökade hemmalaget ledningen genom Henrik Castegren. Han tryckte till från distans och gjorde 3-0 via stolpen.

Tio minuter efter 3-0, i den 69 minuten, kom fyran. Ett fint inlägg från Christoffer Wiktorsson nådde Erik Björndahl som skallade in sitt andra för matchen och firade likt Antoine Griezmann.

Med kvarten kvar reducerade Pär Cederqvist med en fin nick.