Nyheter

Chevron
Degerfors satte stopp för HIF:s segersvit

Degerfors satte stopp för HIF:s segersvit

Helsingborgs IF:s vinstrad stannade vid sju raka segrar. I dagens möte med Degerfors IF på Stora Valla fick hemmalaget in 1-1 i den 93:e minuten.
– Det var skönt att få med sig en poäng efter allt slit idag, säger DIF:s kvitteringsskytt Marcus De Bruin.

5 022 åskådare hade letat sig till Stora Valla för att se Degerfors IF ta emot formstarka serieledaren Helsingborgs IF. Efter en match som präglades av mer kamp än skönspel fick hemmafansen jubla sent då Marcus De Bruin räddade 1-1 i sista sekunden.

Innan dess hade Mamudo Moro gett gästerna ledningen efter en dryg timmes spel. Ett lågt vänsterinlägg av Adam Eriksson möttes av Moro på bortre stolpen och 1-0 till Helsingborg var ett faktum.

Max Svensson var nära att dubbla HIF:s ledning i den 87:e minuten, men hans låga avslut i friläge prickade stolpen, och när Andri Runar Bjarnason högg på returen fick han en rejäl felträff och missade målet. 

Istället för ökad bortaledning levde kvitteringshoppet för Degerfors, och i den 93:e minuten frälste Marcus De Bruin hemmafansen då han satte 1-1 efter att Pär Hansson missbedömt ett högerinlägg.

– Det känns som en förlust. Vi har 1-0 i 93:e och chanser tidigare att avgöra matchen. Vi krigar på, men det var ingen bra match idag, säger HIF:s lagkapten Andreas Granqvist i C More efter matchen.

– Det var skönt att få med sig en poäng efter allt slit idag. Det var ett turligt mål men det gäller ändå att vara på rätt plats, det var skönt att se den singla in, konstaterar 1-1-skytten De Bruin kort därefter.

Nyheter