Nyheter

Chevron
Degerfors säljer Wright till Örebro

Degerfors säljer Wright till Örebro

Vänsterbreddaren Kevin Wright har gjort sitt i Degerfors IF. Engelsmannen köps loss av allsvenska Örebro SK.
– Vi har naturligtvis haft beredskap på att Kevin ska lämna, säger sportchefen Patrik Werner.

Kevin Wright bidrog till ytterligare en stabil säsong för Degerfors IF ifjol då han startade samtliga 30 seriematcher, under vilka han satte fem mål och slog tre målgivande passningar från sin vänsterkantsposition. 

Nu står det klart att den 23-årige engelsmannen lämnar Stora Valla då Örebro SK öppnat plånboken.

– Man kan se på övergången ur olika perspektiv, ur det ena är det naturligtvis tråkigt och inte bra att tappa en bra startspelare så tätt inpå seriestarten men vi har naturligtvis haft beredskap på att Kevin ska lämna, säger sportchefen Patrik Werner till Degerfors webbsida, och fortsätter:

– Från det andra perspektivet har vi återigen lyckas hitta en spelare som vi har utvecklat och nu säljer vidare med en bra ekonomisk ersättning och som endast har nio månader kvar av sitt avtal med oss.

Wright anslöt på lån från norska Fredrikstad till Degerfors under hösten 2017 innan han värvades loss av klubben inför 2018, där han alltså växt ut till en nyckelspelare på kort tid.

– Vi har självklart försökt få till en förlängning med Kevin men han har tydligt deklarerat att det här var hans sista år i Degerfors IF. Vi tackar därmed Kevin för hans insatser i laget, säger Patrik Werner.

Foto: bildbyrån

Nyheter