Decimerat Frej räddade sent kryss

Ett decimerat IK Frej Täby hade tappat ledning till underläge borta mot Varbergs BoIS, men Mattias Bouvin fick sista ordet då han kvitterade till 2-2 för gästerna i den 93:e minuten.

Efter tre raka förluster var serieledaren Varbergs BoIS ytterst nära att kliva in på vinnarspåret igen då man tog emot IK Frej Täby på Påskbergsvallen.

Gästerna, även de i poängbehov, men i andra änden av tabellen, inledde dock bäst i matchen och tog även ledningen då Leo Bengtsson lättade in Moustafa Zeidans väl avvägda djupledsboll i friläge i den elfte minuten.

Matchen vände i den 59:e minuten då Jean Carlos de Brito visades ut för gästerna, och hemmalaget kunde börja sätta ordentlig press på Frej-målet.

I den 77:e minuten kom kvitteringen de Perparim Beqajs tunga långskott stöttes rakt på Astrit Seljmani, som kunde se bollen segla in i mål fram till 1-1.

Målet gav Varberg luft under vingarna och bara två minuter senare kunde Robin Book rulla in 2-1 från nära håll efter att han vunnit ett motlägg i offensivt straffområde.

Varberg hade sedan flera lägen att stänga matchen, men bortalaget höll sig kvar och fick till slut, till synes ur ingenting, fram en målchans på stopptid. Mattias Bouvin hade plötsligt friläge i straffområdet och fick bollen förbi August Strömberg i hemmamålet och in i nät fram till 2-2 – en riktig kalldusch för hemmalaget men en potentiellt viktig pinne för Frej Täby i nedre delen av tabellen.