Nyheter

Chevron
De kan bli Månadens Tränare i maj

De kan bli Månadens Tränare i maj

En nykomling och de två topplagen har sina tränare nominerade när maj månads främsta tränare ska utses.

Christer Mattiasson, BP
Kittens BP är nykomlingar i Superettan i år, men har verkligen visat att man är ett lag att räkna med. I maj blev det tre segrar, ett kryss och en förlust. Laget gjorde 13 mål på fem matcher och har gjort näst flest mål av alla lag i Superettan efter tio omgångar.

Magnus Haglund, Halmstads BK
HBK går som tåget och plockade 16 av 18 möjliga poäng i maj. Haglund har fått fart på Bollklubben som tog sju raka segrar innan det blev oavgjort i den sista matchen inför sommaren. Mot VSK borta såg det dock ut att bli förlust. Men fingertoppskänslan fanns hos Haglund. Först bytte han in Mikael Boman som reducerade till 1-2 i den 92:a minuten. Och bara minuten senare hängde målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist med upp på en höra och skallade in kvitteringen.

Kleber Saarenpää, IK Brage
Saarenpää är nominerad för andra månaden i rad och IK Brage fortsätter haka på i jakten på topplaceringar. Laget gick obesegrade i maj med tre segrar och två kryss och ligger tvåa i tabellen när lagen går på sommaruppehåll.

Rösta på din favorit.

Månadens Tränare i Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sex gånger i år. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener och tränare, Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin(Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson(Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Raul Valencia Lopez(Unibet), Thomas Hasselgren (SEF), Viktor Tjernström (Unibet)

Nyheter