Nyheter

Chevron
De här kan bli Månadens spelare i september

De här kan bli Månadens spelare i september

Säsongens näst sista utmärkelser ska delas ut. Här är de tre spelare i Superettan som juryn anser ha varit bäst under september månad och som kan vinna utmärkelsen Månadens spelare.

Kandidaterna den här månaden är Jönköpings Södras duo Alexander Jallow och Edin Hamidovic samt Halmstads BK:s Rasmus Wiedesheim-Paul

J-Södra har visat fin form under andra halvan av säsongen och ledde även serien under en period i september. Ytterbacken Jallow har visat framfötterna både defensivt och offensivt när laget hållit nollan i tre av fem matcher den senaste månaden, medan skytteligafyran Hamidovic bland annat stått för tre mål framåt.

Unge anfallaren Rasmus Wiedesheim-Paul har imponerat med sin kyla framför mål i HBK, och efter 26 omgångar toppar han skytteligan på 15 mål, varav fyra kom i september.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler under kommande omgång av Superettan.

Förutom utmärkelsen så får vinnarna 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i klubben.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Astrit Seljmani, Varbergs BoIS
Maj: Jacob Bergström, Mjällby AIF
Juni/Juli: Gustav Ludwigson, Örgryte IS
Augusti: Seth Kanteh Hellberg, IK Brage