Nyheter

Chevron
Dalkurd värvar dubbla mittfältare

Dalkurd värvar dubbla mittfältare

Suleman Zurmati och Gustav Berggren, båda 19-åriga mittfältare, är klara för Dalkurd. Zurmati kommer närmast från Karlstad BK och Berggren från AIK.

Dalkurd slutade på åttonde plats i Superettan 2019. Nu har klubben börjat förbereda för 2020 och gjort klart med två nyförvärv.

Suleman Zurmati har hämtats in från Karlstad BK där han under säsongen varit ordinarie i division 1. 

– Suleman är en spelare som vi skrev ett avtal med redan i somras men som börjar att gälla från och med 2020. ”Sulle” har de egenskaper vi söker hos en central mittfältare; han kan spela i olika roller på mittfältet, så väl defensivt som offensivt. Han kommer att ge oss fler dimensioner i utvecklingen av vårt spelsätt, både på kort sikt och lång sikt. Vi är väldigt glada över att ha ”Sulle” här hos oss, säger Dalkurds sportchef Gazmend Bahtiri till klubbens hemsida.

Gustav Berggren har provtränat med Dalkurd en tid och har nu skrivit på för klubben. Den 19-åriga mittfältaren kommer till klubben från AIK där han trots sin unga ålder, redan gjort tre A-lagsmatcher.

– Gustav har farten och bollkontrollen som sin spets och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vårt offensiva spel. Han kommer passa bra in i sättet som vi vill spela på. Han är i en ung ålder och det finns en stor potential att utveckla vidare. Vi är stolta och glada att ha Gustav här hos oss, säger Bahtiri.

Zurmati har skrivit på ett fyraårskontrakt och Berggren har signerat ett kontrakt som gäller i två år.

FOTO: Bildbyrån