Nyheter

Chevron
Dalkurd nära upphämtning mot Djurgården

Dalkurd nära upphämtning mot Djurgården

Dalkurd FF imponerade spelmässigt borta mot Djurgården, men föll med 3–2 i Svenska Cupen-mötet på Tele2 Arena. Även för IK Brage och Västerås SK:s del blev det förlust borta mot allsvenskt motstånd.

Dalkurd FF höll i bollen på ett bra sätt och skapade chanser borta mot Djurgården, men fick ändå se sig hamna i 3–0-underläge mot de regerande svenska mästarna efter en halvtimmes spel. En reducering av Kerfala Cissoko, och ytterligare en av Gustav Berggren, blåste liv i matchen, men Dalkurd lyckades inte hitta ett kvitteringsmål.

I dagens andra match i grupp 1 vann allsvenska nykomlingen Mjällby AIF borta mot division 1-laget Sandsvikens IF med 3–1.

I grupp 8 åkte IK Brage på en 3–0-förlust borta mot IF Elfsborg, i en match där Brage startade piggt men sedan mest fick inrikta sig på försvarsspel.

I samma grupp vann även det andra allsvenska laget, då Örebro SK tog en klar 4–1-vinst borta mot Oskarshams AIK, i en match som bland annat innehöll ett kort avbrott på grund av stark blåst samt tre straffsparkar.

Även Västerås SK, där Thomas Askebrand gjorde sin första tävlingsmatch som huvudtränare för laget, fick resa hem med noll poäng i bagaget då allsvenska IFK Göteborg blev för svåra på Valhalla IP. Blåvitt gick upp i en 2–0-ledning i den första halvleken, ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Västerås tillhör grupp 7, den grupp som fick se dagens största segermarginal då IK Sirius i Allsvenskan utklassade division 1-laget Sollentuna FK med hela 8–1 på bortaplan.

Foto: bildbyrån

Nyheter