Nyheter

Chevron
Dalkurd lånar in Arian Kabashi

Dalkurd lånar in Arian Kabashi

Den 22-åriga anfallaren Arian Kabashi har lånats ut från IF Elfsborg till Dalkurd. Lånet gäller över hela nästa säsong.

Arian Kabashi är fotbollsuppfostrad utanför Borås, men kom till Elfsborg som 14-åring. Han A-lagsdebuterade i en cupmatch 2017 och har sammanlagt medverkat i fem allsvenska matcher under sin tid i Elfsborg.

Under våren 2019 var han utlånad till GAIS och Dalkurds sportchef, Gazmend Bahtiri, är glad över att ha Kabashi till sitt förfogande nästa säsong.

— Vi får in en spelartyp som har fina offensiva kvalitéer och bra arbetskapacitet. Arian är en kvick ytter som är bra en-mot-en. Hans sejour i Gais under våren visade stundtals vilka kvalitéer han besitter och vi tror att det finns en stor potential hos honom, så vi är väldigt glada över att han kommer spendera året hos oss, säger Bahtiri till dalkurd.se.

Kabashi är också glad och ser framemot att komma igång hos Dalkurd.

— Det känns fantastiskt bra. Man har alltid fått höra mycket positiva saker om Dalkurd. Klubben var i Allsvenskan för något år sedan och jag vet att man vill tillbaka dit igen. Så det känns bara jäkligt kul och det ska bli kul att ta sig an den här utmaningen. Jag ser fram emot det och vill bara att det ska bli januari så jag kan komma upp till Uppsala och sätta igång, säger han till Dalkurds hemsida.

FOTO: Bildbyrån

Nyheter