Dalkurd hakar på i toppen – besegrade Varberg

Lördagens fyra tidiga matcher i Superettan gav segrar för Dalkurd FF, IK Brage, GAIS och IF Brommapojkarna. I dagens sena match kryssade IK Frej Täby och Örgryte IS på Vikingavallen.

Dalkurd FF hakar på i toppen av Superettan-tabellen efter att ha vunnit hemma mot serieledande Varbergs BoIS under lördagseftermiddagen.

Kerfala Cissoko ordnade den straff som han själv slog in till 1-0 i den femte matchminuten – ett resultat som trots flera bra målchanser åt båda hållen stod sig matchen ut.

Även IK Brage tog tre nya poäng i det översta skiktet av tabellen då man bortabesegrade Syrianska FC med 2-0.

Gästerna skapade mängder av chanser matchen igenom och fick utdelning när Christian Kouakou lade in 1-0 i den 57:e minuten. Anton Lundin visades ut för Brage med tio minuter kvar att spela, men istället för ett kvitteringsmål i matchen satte inhopparen Jonathan Morsay spiken i kistan med 2-0 på stopptid.

GAIS gjorde sin första match sedan man arbetsbefriat Bosko Orovic från huvudtränar- och sportchefsuppdraget i klubben. Med Patrik Ingelsten på tränarbänken blev det seger direkt borta mot Degerfors IF.

Nyförvärvet Paulo Marcelo nickade in enda målet på Stora Valla i den 33:e minuten, och GAIS kunde därmed sätta stopp för en fem matcher lång förlustsvit.

IF Brommapojkarna tog tre tunga poäng i bottenstriden då man besegrade högtflygande Norrby IF hemma på Grimsta IP med 3-1.

Efter en mållös första halvlek satte Albin Linnér 1-0 för hemmalaget i fritt läge, men gästerna jobbade sig in i matchen och kvitterade på nick genom Richard Yarsuvat.

Men BP replikerade snabbt genom Dusan Jajic som pricksköt in 2-1, och när Eric Johana Omond sprang in med 3-1 i slutminuterna var hemmasegern klar.

I dagens sena match tog Örgryte IS ledningen tidigt borta mot IK Frej Täby, men hemmalaget kom tillbaka och ordnade oavgjort i den andra halvleken.

Gustav Ludwigson utnyttjade ett misstag tidigt i matchen och lättade in 1-0 för ÖIS i den fjärde minuten. Hammarby-lånen Leo Bengtsson och Ze Vitor låg bakom kvitteringsmålet; Bengtsson hittade Ze Vitor, som skickade in slutresultatet 1-1 i friläge.