Dagens träningsmatcher: Norrby slog GAIS

Flera Superettanlag har varit i farten och träningsspelat under lördagen. Örgryte IS tog en fin skalp när man besegrade Falkenbergs FF. På annat håll slog bland annat Norrby IF GAIS.

Örgryte IS slutade fyra i Superettan 2018. Inför årets upplaga har man rustat stort och man var tidigt ute med att få in de första nyförvärven. Idag spelade Sällskapet årets första träningsmatch. För motståndet stod förra årets serietvåa och nu till Allsvenskan uppflyttade Falkenbergs FF.

Och året började bra för Thomas Askebrands trupp. Efter en timmes spel gjorde Filip Tähti 1-0 för göteborgarna och tio minuter senare satte David Engström 2-0 från straffpunkten. Förutom Ailton Almeida var samtliga nyförvärv med i truppen. Matchen slutade 2-0 och ÖIS kan glädja sig över en fin start på 2019.

På Borås Arena spelades ett rent Superettanmöte när GAIS gästade Norrby IF. Boråsarna gjorde sin tredje träningsmatch för säsongen (förlust mot BK Häcken och seger mot Utsiktens BK i de två tidigare). För GAIS del var det årets andra match efter förra helgens 0-1–förlust mot Halmstads BK.

Gästerna tog ledningen redan efter fyra minuter, men boråsarna kvitterade 20 minuter senare. Fem minuter innan halvtidsvilan gjorde Norrby 2-1 genom Wilhelm Ärlig. Elva minuter från slutet av den andra halvleken gjorde Dardan Rexhepi 3-1 mot sitt gamla lag och det blev också slutresultatet.

IK Brage mötte Karlstad BK i sin andra träningsmatch på försäsongen. Efter att ha besegrat Kvarnsvedens IK med 5-1 i sin premiär väntade tuffare motstånd idag. Karlstad BK har precis tagit steget upp i Division 1. Mötet på Domnarvsvallen slutade 3-3 efter att Jonathan Lundbäck, Pontus Hindrikes och Marcus Bergsten gjort hemmalagets mål.

Ljungskile SK premiärspelade också under lördagen. Bohuslänningarna mötte norska Lilleström och hamnade i underläge redan efter tio minuters spel. Det tog precis lika lång tid in i den andra halvleken innan norrmännen dubblerade sin ledning. Ljungskile lyckades inte göra något mål och slutresultatet skrevs till 2-0.

Förra veckan förlorade Syrianska med 5-0 mot AFC Eskilstuna. Idag kryssade man mot Toplevel FC. Matchen slutade 1-1.