Nyheter

Chevron
Cissoko frälste Dalkurd på stopptid

Cissoko frälste Dalkurd på stopptid

Mötet mellan Dalkurd FF och Halmstads BK var på väg att sluta mållöst när Kerfala Cissoko nickade in matchens enda mål på stopptid.

Både Dalkurd och Halmstad kom till dagens match på Gavlevallen med 0-0-matcher i bagaget från den senaste omgången. 

Dalkurd var ytterst nära att ta ledningen tidigt i Gävle, men när Simon Alexandersson direktavslutade på ett högerinlägg sträckte Malkolm Nilsson ut ordentligt och enhandsräddade vad som såg ut som ett givet mål.

Fem minuter senare, i den 20:e matchminuten, fick Nilsson agera igen då Dillan Ismail fick huvudet på en välslagen frispark av Besard Sabovic.

Nilsson räddade HBK även i den andra halvleken då Alexanderssons avslut i straffområdet var på väg att segla in i nät, men målvakten lyckades tippa bollen i ribban och ut.

I slutminuterna hade även Halmstad en ramträff då Sadat Karims låga avslut styrdes i stolpen av Andreas Andersson i hemmamålet.

När de flesta hade räknat in en ny 0-0-match för Dalkurd och Halmstad kom avgörandet. Efter Sabovics frispark i den 92:a minuten agerade Kerfala Cissoko rappast i straffområdet och nickade in det avgörande 1-0-målet från nära håll.

Foto: bildbyrån

Nyheter