Nyheter

Chevron
Christer Mattiasson Månadens Tränare

Christer Mattiasson Månadens Tränare

Nykomlingen BP går som tåget och nu plockar lagets tränare Christer Mattiasson hem priset som Månadens Tränare i Superettan i september.

Motivering: BP fortsättar att rada upp trepoängare som nykomling i Superettan. Under Christer Mattiassons ledning har man tagit tre nya segrar under september – med en målskillnad på 7–1 – vilket gör att man nu har åtta raka vinster.

De tre raka segrarna i september innebär att laget är uppe på 50 poäng och en andraplats i tabellen inför de avslutande sex omgångarna i Superettan. Christer Mattiassons lag har elva poäng ner till trean och har ett bra läge för att ta en av topplatserna som nykomling.

– Jag blir givetvis glad för priset, men det är ett pris som jag delar med övrig ledarstab. När jag fick reda på det satt jag med staben och jag passade på att tacka dem med detsamma och säga att det är ett pris som är vårt tillsammans, säger Mattiasson.

Christer Mattiasson var nominerad till priset tillsammans med Landskronas Billy Magnusson och ÖFK:s Magnus Powell.

Vinnaren får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Månadens Tränare utses sex gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller tränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman, där mediatränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Juryn: De 16 lagens lagkaptener eller tränare, Ramin Nouri (discovery+), Pär Hansson (discovery+), Johan Arneng (discovery+), Phillip Trollér (GP), Rasmus Ellvin (VLT), Krister Rubensson (Sörmlands Media), Fredrik Jonsson (Hallandsposten), Göran Bolin (Sportbladet), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Jonas Bergström (Trelleborgs Allehanda), Fredrik Carlsson (Nerikes Allehanda), Perra Johnsson (Sveriges Radio Uppland), Hector Junelind (GT), Fredrik Sjölund (Östersunds-Posten), Kristian Bågefeldt (Borlänge Tidning), Filip Elg (Smålandsposten), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Anton Gustavsson (Skaraborgs Allehanda), Magnus Sundvall (Jönköpings-Posten), Thomas Hasselgren (SEF), Viktor Tjernström (Unibet)

Nyheter