Nyheter

Chevron
Carlén: ”Vi har verkligen träffat rätt”

Carlén: ”Vi har verkligen träffat rätt”

Ifjol slängde Degerfors IF in Adam Carlén i Superettans hetluft för första gången, och succén var omedelbar. Men med det har också de egna kraven och förväntningarna ökat.
– Jag har ju känt att jag måste visa att det inte var någon engångsgrej utan att jag håller på den här nivån hela tiden, säger mittfältaren.

Och det, får man nog säga, att Adam Carlén även har lyckats göra. Under pågående säsong har han nämligen startat i åtta av serieledarens tio matcher, och agerat inhoppare i övriga omgångar. Det har helt enkelt gått bra såväl för honom som för laget.

– Ja, det har känts bra. Jag har fått spela mycket och bidrar så mycket som jag kan: jag skyddar backlinjen och försöker hjälpa oss till en bra defensiv. Sedan försöker jag även vara en länk mellan backlinje och forwards och hitta in med passningar som slår lagdelar.

Degerfors toppar tabellen och befäste den positionen i senaste omgången, då man åsamkade GIF Sundsvalls första förlust för säsongen med klara 4–1 borta på NP3 Arena.

– Målet den här säsongen är att gå bra som lag, vi siktar ju på att gå upp, och för egen del att spela varje match och bidra. 

– Vi kände inför säsongen att vi har ett bra lag och att det kunde bli riktigt bra om vi fick ordning på spelet. Vi har verkligen träffat rätt hittills med defensiven och har vassa gubbar där framme som kan göra målen. Nu är det bara att fortsätta och spinna vidare på det här. Är vi ödmjuka inför uppgifterna som kommer så kan det här bära riktigt långt, konstaterar Adam Carlén.

Läs hela intervjun på Unicoach.se.

Foto: Viktor Lundmark/Degerfors IF

Nyheter