Nyheter

Chevron
Carl Johansson byter HIF mot FFF

Carl Johansson byter HIF mot FFF

Falkenbergs FF värvar mittbacken Carl Johansson från Helsingborgs IF, där han tappade sin plats i startelvan när Andreas Granqvist anslöt i somras.
– Jag känner att jag mår bra av ett miljöombyte efter många år i HIF, säger 24-åringen.

Carl Johansson var ordinarie i Helsingborgs IF under vårsäsongen, men mittbacken fick ta ett steg tillbaka när Andreas Granqvist anslöt efter Sveriges VM-deltagande i Ryssland. 

Efter att ändå ha hjälpt Helsingborg till serieseger står det nu klart att han lämnar klubben för ett annat uppflyttat lag: tabelltvåan Falkenbergs FF.

– Det känns väldigt bra. Jag är jätteglad över att komma till FFF. Jag har fått väldigt bra intryck av klubben och har bara hört gott om FFF och Falkenberg som stad. Jag känner Anton Wede och Tobias Tuvesson sen innan och har även spelat i Skånelaget ihop med Erik Pärsson, säger Johansson till Falkenbergs webbsida.

Målfarlige Johansson kom till Helsingborg för nio år sedan från Höörs IS, och debuterade i a-laget 2014. 

– Ända sedan jag som 15-åring tog på mig HIF-tröjan för första gången till sista matchen nio år senare har jag känt en stor stolthet över att få representera HIF. Jag skulle vilja tacka alla ledare, spelare och övrig personal i klubben som jag har haft förmånen att lära känna och jobba med under de här åren, säger han.

Carl Johansson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Falkenberg, som sedan tidigare även värvat Nsima Peter från IK Frej Täby inför nästa säsong.

Foto: bildbyrån

Nyheter