Brage vände till sen seger mot J-Södra

IK Brage vände ett 2-0-underläge till 3-2-seger hemma mot Jönköpings Södra i söndagens sena match i Superettan.

I slutet av en första halvlek där de farliga målchanserna lös med sin frånvaro spräckte Jönköpings Södra IK Brages nolla. I den 44:e matchminuten skruvade förre Brage-talangen Alexander Jallow in 1-0 i bortre krysset, och bättre skulle det bli för gästerna i den 62:a minuten.

Då snappade nämligen Pavle Vagic upp en boll som Peter Rosendal i Brage-målet tappat ut, och Malmö FF-lånet lättade kyligt in 2-0 från strax utanför straffområdet.

J-Södra gick mot tre välbehövliga poäng i nedre delen av tabellen, men hemmalaget hittade ny energi då Anton Lundin vek ner ett vänsteravslut i högra hörnet fram till en 2-1-reducering i den 71:a minuten.

Drygt fem minuter skulle samme Lundin sätta 2-2 med ena låret efter ett vänsterinlägg och matchen var plötsligt helt jämn igen. Kort efter kvitteringen fick Daryl Smylie ett jätteläge att ge Södra ledningen igen, men Rosendal tog revansch på sig själv då han räddade nicken från nära håll.

Istället var det Brage som lyckades fullborda vändningen strax innan matchens slut. I den 88:e minuten skarvade nämligen Samuel Aziz in Kristian Andersens inåtskruvade frispark och 3-2 för hemmalaget var ett faktum.

Jönköpings Södra ligger därmed kvar på 13:e plats i tabellen medan Brage kliver förbi Östers IF upp på sjätte plats.