Nyheter

Chevron
Brage säljer Alexandersson till Kristiansund

Brage säljer Alexandersson till Kristiansund

Simon Alexandersson hann med åtta mål för IK Brage i år. Nu säljs anfallaren till norska högstaligalaget Kristiansund.
– Vi önskar Simon ett stort lycka till och tackar för hans tid och insatser i grönvitt, säger Ola Lundin från Brages sportgrupp.

Simon Alexanderssons målform har varit en av anledningarna till att nykomlingen IK Brage huserar på femte plats i Superettan efter 16 spelade omgångar.

Anfallaren, som anslöt från AFC Eskilstuna inför säsongen, har nätat i snitt i varannan match, och även bidragit med tre assist. Den fina formen har gjort att andra klubbar fått upp ögonen för 25-åringen, och under fredagen meddelade Brage att man accepterat ett bud från norska Elitserielaget Kristiansund.

– Det har gått väldigt fort och var ingenting vi hade räknat med i det här fönstret. Kristiansund hörde av sig i tisdags och var tydliga med att de hade som ambition att värva Simon, berättar Ola Lundin från Brages sportgrupp för ikbrage.se.

– De lade ett bud som vi accepterade och Kristiansund och Simon kom överens om de personliga villkoren, så det gick som sagt fort.

Brage har hittills i sommar även tappat ytterbacken Jalid Kerkich samt offensiva mittfältarna Memocan Elalmis och Mihlali Mayambela. Enda nyförvärvet hittills är mittfältaren Kristian Andersen från HB Köge. Lundin menar nu att det förmodligen kommer hända något mer i värvningsväg efter försäljningen av Alexandersson.

– Det är klart att det inte är optimalt i det korta perspektivet, men vi känner oss trygga i vår process och jobbar enligt en långsiktig plan för att hela tiden utvecklas och förbättra oss. Det kommer sannolikt att hända saker på spelarfronten inom några dagar, säger Ola Lundin.

Nyheter