Brage pressade fram tre nya poäng

Två mål av IK Brage i den första halvleken gav en 2–0-seger hemma mot GIF Sundsvall. Samtidigt spelade Örgryte IS och östers IF 2–2 i Göteborg.

IK Brage – GIF Sundsvall: 2–0
IK Brage har snabbt hittat en formtopp efter att ha inlett årets seriespel med två raka förluster. Måndagskvällens 2–0-seger mot GIF Sundsvall var lagets tredje på de fyra senaste matcherna, samt fjärde raka hållna nolla. Brage satte en hög press på Giffarna och fick maximal utdelning två gånger om i den första halvleken efter misstag i bortalaget. Gustav Berggren satte 1–0 efter en hög bollvinst i den 17:e minuten, och knappt 20 minuter senare kunde Samouil Izountouemoi lägga in 2–0 efter att ha snappat upp en lös boll och löpt sig till ett friläge.

Örgryte IS – Östers IF: 2–2
Efter att ha inlett serien med fyra raka segrar har Östers IF nu två raka matcher utan vinst. Man var dock ytterst nära tre poäng på Gamla Ullevi, men vid ställningen 2–2 i den 82:a minuten lyckades Mattias Nilsson i ÖIS-kassen räddade Vladimir Rodics straffspark. Dessförinnan hade Öster tagit ledningen just på straff i den femte minuten, den gången var Adam Bergmark Wiberg säker från straffpunkten. Noah Christoffersson gjorde sitt första mål för ÖIS när han mötte ett lågt inlägg med ett direktskott efter en halvtimmes spel. Jesper Westermark nickade in 2–1 för Öster i den 40:e minuten – hans sjätte mål för säsongen – men direkt efter pausvilan kunde William Svensson stöta in 2–2 från nära håll efter Hady Saleh Karims fina förarbete.