Brage och Halmstad tog säkra segrar

Både IK Brage och Halmstads BK gjorde jobbet i jakten på den allsvenska kvalplatsen. Borta på Vikingavallen vann Halmstad mot Frej med 5-1 och hemma på Domnarvsvallen vann Brage över Landskrona BoIS med samma siffror.

Det var en intensiv start på Vikingavallen i Täby då IK Frej tog emot Halmstads BK. Efter 14 minuter ledde gästerna med 1-2 efter två snabba mål av Konishita och Gudmundsson, och sedan en lika snabb kvittering från hemmalagets Nsima Peter.

I den andra halvleken utökade Halmstad försprånget igen, genom Oscar Petersson, och kunde sedan utöka till 1-5 innan slutsignalen gick.

På Domnarvsvallen i Borlänge blev det 5-1 mellan Brage och Landskrona BoIS, fast hemmalaget gjorde alla mål. Fem olika målskyttar: Robbin Sellin, Christian Kouakou, Oscar Lundin, Benjamin Hjertstrand fixade segern till de grönvita.

Gästande Landskrona BoIS mål registrerades som ett självmål.

Segrarna för Brage och Halmstad innebär att båda lagen ligger på samma poäng, precis bakom AFC Eskilstuna på kvalplats till Allsvenskan.