Brage klättrar i tabellen efter seger mot serieledarna

Hemma mot serieledande Örgryte chockade nykomligen Brage gästerna och vann med hela 3-1. Publiken bjöds bland annat på ett drömmål från Oscar Lundin i vinsten som tar upp Brage till femteplats i tabellen.

Oscar Lundins snygga 1-0-mål för Brage kom sent i den första halvleken. Lundin drev in bollen i den högra delen av straffområdet och avlossade ett skott som gick via ribban och in i mål. Målet var vackert, men desto mer avgörande var det dråpliga målet som innebar 2-0.

Bara en minut in i den andra halvleken tog sig Brages Marcus Astvald fram längs högerkanten och spelade in bollen lågt framför mål. Vid den bortre stolpen fanns ingen medspelare, men däremot Örgrytes försvare Danny Ervik som olyckligt stötte bollen in i egen kasse.

Brage hann även göra 3-0 genom Simon Alexandersson innan Örgryte skulle komma in i matchen. Reduceringen till 1-3 kom med tjugo minuter kvar att spela men bara tre minuter efter sitt mål blev Alibek Aliev utvisad, och Örgrytes upphämtningsdrömmar var över.

Trots förlusten leder Örgryte fortfarande Superettan. Brage närmar sig toppen och är nu femma i tabellen.