Nyheter

Chevron
Brage bortabesegrade Sundsvall i cupgruppspelet

Brage bortabesegrade Sundsvall i cupgruppspelet

Hoppet om avancemang lever för IK Brage, men GIF Sundsvall och Jönköpings Södra är utslagna inför tredje gruppspelsomgången.

IK Brage föll med 4–1 borta mot Hammarby i cuppremiären, men tog revansch då man vann borta mot GIF Sundsvall under lördagen. Johan Arvidsson öppnade målskyttet i slutet av den första halvleken, och i inledningen av den andra ökade nyförvärvet Kevin Appiah Nyarko på till 2–0. Samtidigt vann dock Bajen med 3–0 borta mot Norrby IF, och även om hoppet lever för Brage så krävs det ett smärre fotbollsmirakel för att förstaplatsen ska kunna nås.

Jönköpings Södra gör Sundsvall sällskap som utslagna inför den tredje omgången. Smålänningarna tog ledningen borta mot Halmstads BK i lördagens sena match, men föll efter att HBK vänt till 3–1. I Grupp 1 är det dock BK Häcken som innehar förstaplatsen efter att ha vunnit med 6–1 borta mot FC Trollhättan.

Inga Superettan-lag spelar i Grupp 8. Där toppar IK Sirius på bättre målskillnad än Mjällby AIF – båda på sex poäng – medan Oskarshamns AIK och Dalkurd FF tävlar om att inte komma sist i den avslutande gruppspelsomgången.

Foto: Bildbyrån

Nyheter